Tuesday, 7 January 2014

Moment never end


Hai awok awok. 
sihat belake ke ? 
hope u olls sihat disamping keluarga tercinta eh eh :) 

setelah sekian lamanye aku tak hapdate blog, barulah kini aku sedar dan terdorong untuk hapdate semula.
kenape ? kenape ? eh, suke hati aku lah. haha *maroh pulok doh

sebenarnye entri kali ney berkisar tentang kenangan 
ape itu kenangan ? kenangan itu sesuatu yang indah, ade jugak yang pahit. 
dalam entri kali ney aku nak cerita tentang segala kenangan pahit, manis, kelat, masam aku selame aku belajar di UiTM Dungun.

entri ney mungkin agak membosankan tapi aku nak citer jugak *kisah pulak aku bosan ke x kan, hahaha
sepanjang aku berada kat sane selame 2 tahun setengah cukup mengajar aku erti 'berdikari'

okayy, aku tak nak citer panjang2, aku nak tunjuk foto kejadian jelah eh

gambar ney masa aku mula2 masuk UiTM, mase ney Minggu Destini Siswa (MDS). Ala yang minggu kene buli, dah macam rekruit askar dah. tapi memang bestt walaupon penat teramat sangat. mase ney aku penah menangis nak balik sebab memang terseksa jiwa dan raga. hahaha. *peace akak2 and abang2 OC

mase ney mase aku semester 2. diorang ney la rumet aku a.k.a classmate, kami memang rapat. lahir dah la dekat2. hehehe. first we meet dekat class business math. aku ingat lagi aya(spekmate) tanye aku ngan dayah(yg pakai tudung hitam) boleh tak join kami, so aku pon on jea lah. 2 lah detik permulaan kite berkawan kan :)

yang ney pon kawan aku jugak, kitorang 1 class. die selalu panggil aku mama. hehe. die penah wat birthday party aku, dayah n aya. name die husnaira. miss all the moments with u ira :')

mase ney aku ngan kawan2 hiking Bukit Bauk. memang penat. tengok muke sumer pucat. tapi siyesly wa cakap beb memang bestt wooo. hahaha. yang dari kiri tu miera mansor, dayah, husnaira n aku. yang depan lak fadzreen. rindu giler2 saat ney

okayy, ney gambar mase aku baru jea habis kelas kat karah(name bangunan kat UiTM Dungun). aku sempat lagi posing ngan si dayah ney. kat UiTM memang aku boleh katekan hari2 gak la pakai baju kurung. *alololo, ayunyeee. hahaha bajet 

okayy, sumpah memang aku rindu giler dekat korang sumer. aku hanye harap 1 jea. korang tak lupe aku eh. mane tau nanti ade rezeki kite jumpe lagi kan. hehe.


kalau ade sumur diladang boleh kita menumpang mandi, kalau ade umur yang panjang harap AM1105C batch 1993 first intake kite jumpe lagi :)
SEKIAN.. 


Terima Kasih kerana sudi membaca entri ini. Jangan lupa komen.

Monday, 21 October 2013

Hidup Penuh Pancaroba


Kehidupan ibarat satu roda yang sedang berputar
Roda itu kalang-kala berada diatas, kadang-kala dibawah
Bergitulah kehidupan kita, setiap apa yang kita jalani seharian mengajar kita banyak benda
Seperti yang kita lihat sekarang, ada yang hidup mewah tetapi tidak bahagia
Ada yang hidup miskin tetapi merasa sangat bahagia
Mana yang anda akan pilih ? Menjadi miskin atau kaya ?
Ada yang hidup penuh kedukaan, ada yang hidup penuh kesengsaraan, tetapi mereka mampu menggagahkan diri untuk hidup dimuka bumi ini..



Ya ALLAH, jika hamba-MU ini seorang pendosa, ampunkanlah hamba-MU ini,
Ya ALLAH, jika hamba-MU ini gagal mengucap kata 'alhamdulillah' sedarkan dia
Ya ALLAH, jika hamba-MU ini lalai dalam melayari bahtera kehidupan ingatkan dia
Ya ALLAH, jika kehidupan yang hamba-MU jalani ini sukar, permudahkan ia

Sebagai seorang hamba ALLAH, marilah kita sama-sama memohon keberkatan daripada-NYA agar kehidupan yang kita layari dipermudahkan. INSYAALLAH..


Terima Kasih kerana sudi membaca entri ini. Jangan lupa komen.

Sunday, 20 October 2013

Love you Mr. Arrogant


Haii , awok awok semua.
apa khabar semua ?? long time no see kan. hehe
al-maklum laa aku dah jarang gegiler update blog.
but.. but today tangan rase rajin pulak nak update blog. ngeh3x
sejak aku balik rumah lepas habis final exam ney, aku jadi penggemar tv tegar pulak. tiap2x petang aku akan layan satu citer ney, syok jugak. Alaa, aku sure korang pon layan kan, malu nak ngaku pulak, ngeh3x

citer yang aku maksudkan tu adalah citer 
LOVE YOU MR.ARROGANT

So, meh kite review ckit citer ney.



berdasarkan ape yang aku tengok citer ney not bad lah. sweet2x gitu. hehehe
kadang2x rase nak jadi si Zaara dalam citer ney. lalalala

pape pon, korang memang sure giler kene layan citer ney tau. best2x

hah, lupe pulak, OST die pon best giler. 
nak download : tetap menantimu - nomad click here

p/s : selamat menonton :)


Terima Kasih kerana sudi membaca entri ini. Jangan lupa komen.

Wednesday, 29 May 2013

Tahniah to my Uncle !


Hai awok awok !
sihat lake ke ? 
lame rasenye aku tinggalkan blog aku berabuk camney. 
btw, I'm not active blogger macam dulu. 
mase tak berape nak ade dah sekarang. 

lagi pon aku dah nak final semester so kene struggle lah.
doakan tok aku yer kawan-kawan ku sayang :)

btw, ney nak habaq mai uncle aku baru jer mendirikan rumah tangga ngan pasangan pilihan die pada 27/5/2013 baru-baru ney , tahniah buat my uncle and my aunty 

sekitar majlis perkahwinan :

 ney laaa pengantin nyee. same padan kan ??

hantaran jangan lupe. hehe

sempat lagi aku berpossing. with my aunty :)

sampai sini jelah nak citer-citer.
next time ade mase aku update lagi.

btw, aku dah nak balik Dungun. Welcome to campus life miera ! 

*mood : tengok orang kawin rase macam nak kawin jugak. lalala

SEKIAN


Terima Kasih kerana sudi membaca entri ini. Jangan lupa komen.

Sunday, 16 September 2012

Bila Aku Berangan...


Hai awok awok..
lame tak update blog lah..
rindu korang sumer..

korang sumer sihat-sihat belake ke ??
hope sihat lah di samping family tersayang tau :)

wahh... tajuk entri kali ney agak macam aku koya sorang-sorang ney. hahahaha

entri ney aku tulis dikala hujan turun dengan lebatnye membasahi bumi, cewaahhh gituuu

okayyy, bila aku stat sorang-sorang mula lah aku berangan.
bila aku berangan...

sekadar gambar hiasan


maka persoalan yang biase timbul ialah :

bile lah agaknye aku akan kawin ek ??
bile lah agaknye aku ney nak jadi seorang isteri ek ??
bile lah agaknye aku nak jadi seorang ibu ek ??

*nampak tak permainan die ?? hahaha
jelas kan kegatalan aku ?? aishhh study dulu MIERA !

okayy fine aku dah merepak right ?? 
dah dah lettew MIERA !

okayy lah tu je yang aku mampu taip dikala hujan yang lebat sekarang ney.. *mood sejuk ~__~

SEKIAN


Terima Kasih kerana sudi membaca entri ini. Jangan lupa komen.

Saturday, 18 August 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri :)


Hai awok awok.

sihat belake ke ??
eh , dah sebulan kite berpuasa dah. 
dah nak raya dah.

dikesempatan ini, aku (Nur Amira Suhaimi)
ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN.

Andai diri ini ade melakukan kesilapan & kesalahan harap dimaafkan.

0-0 tau ??


okayy , setakat nye jelah entri aku.

p/s : semoga bergembira dihari raye ney :) 

Terima Kasih kerana sudi membaca entri ini. Jangan lupa komen.

Thursday, 19 July 2012

Selamat Berpuasa


Hai awok awok.
sihat belake ke ??
lame kan aku tak update blog ??

aku busy lah ngan macam-macam aktiviti kat U ney.

Puasa dah nak dekat kan kawan kawan ?

so...

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN & SELAMAT BERPUASA UNTUK SEMUA YANG BERAGAMA ISLAM.



SEMOGA RAMADHAN KALI INI MEMBERI KEBERKATAN KEPADA KITA SEMUA. INSYAALLAH :)

KHAS UNTUK FAMILY TERCINTA
KEPADA ADIK :
  • puasa tau jangan tak puasa lak.
  • dengar cakap mak n ayah tau
  • jangan main mercun bahaya tau
  • jangan lupa pergi sembahyang terawih


KEPADA KAKAK-KAKAK & ABANG-ABANG :
  • jangan tinggal puasa
  • jangan tinggal sembahyang terawih.
  • tolong mak & ayah wat kuih raya. hehe
KEPADA MAK & AYAH :
  • ingat Ya kat sini tau :')
  • jangan lupa doakan Ya kat sini.
  • jangan tinggal puasa tau. hehehe 
  • Ya sayang abah & mak :)

 SEMOGA RAMADHAN KALI INI MENJADI RAMADHAN YANG TERBAIK BAGI KITA :)


SEKIAN.





Terima Kasih kerana sudi membaca entri ini. Jangan lupa komen.

Copyright© All Rights Reserved Belog Cik Mira