Monday, 21 October 2013

Hidup Penuh Pancaroba


Kehidupan ibarat satu roda yang sedang berputar
Roda itu kalang-kala berada diatas, kadang-kala dibawah
Bergitulah kehidupan kita, setiap apa yang kita jalani seharian mengajar kita banyak benda
Seperti yang kita lihat sekarang, ada yang hidup mewah tetapi tidak bahagia
Ada yang hidup miskin tetapi merasa sangat bahagia
Mana yang anda akan pilih ? Menjadi miskin atau kaya ?
Ada yang hidup penuh kedukaan, ada yang hidup penuh kesengsaraan, tetapi mereka mampu menggagahkan diri untuk hidup dimuka bumi ini..



Ya ALLAH, jika hamba-MU ini seorang pendosa, ampunkanlah hamba-MU ini,
Ya ALLAH, jika hamba-MU ini gagal mengucap kata 'alhamdulillah' sedarkan dia
Ya ALLAH, jika hamba-MU ini lalai dalam melayari bahtera kehidupan ingatkan dia
Ya ALLAH, jika kehidupan yang hamba-MU jalani ini sukar, permudahkan ia

Sebagai seorang hamba ALLAH, marilah kita sama-sama memohon keberkatan daripada-NYA agar kehidupan yang kita layari dipermudahkan. INSYAALLAH..


Terima Kasih kerana sudi membaca entri ini. Jangan lupa komen.

Sunday, 20 October 2013

Love you Mr. Arrogant


Haii , awok awok semua.
apa khabar semua ?? long time no see kan. hehe
al-maklum laa aku dah jarang gegiler update blog.
but.. but today tangan rase rajin pulak nak update blog. ngeh3x
sejak aku balik rumah lepas habis final exam ney, aku jadi penggemar tv tegar pulak. tiap2x petang aku akan layan satu citer ney, syok jugak. Alaa, aku sure korang pon layan kan, malu nak ngaku pulak, ngeh3x

citer yang aku maksudkan tu adalah citer 
LOVE YOU MR.ARROGANT

So, meh kite review ckit citer ney.



berdasarkan ape yang aku tengok citer ney not bad lah. sweet2x gitu. hehehe
kadang2x rase nak jadi si Zaara dalam citer ney. lalalala

pape pon, korang memang sure giler kene layan citer ney tau. best2x

hah, lupe pulak, OST die pon best giler. 
nak download : tetap menantimu - nomad click here

p/s : selamat menonton :)


Terima Kasih kerana sudi membaca entri ini. Jangan lupa komen.

Wednesday, 29 May 2013

Tahniah to my Uncle !


Hai awok awok !
sihat lake ke ? 
lame rasenye aku tinggalkan blog aku berabuk camney. 
btw, I'm not active blogger macam dulu. 
mase tak berape nak ade dah sekarang. 

lagi pon aku dah nak final semester so kene struggle lah.
doakan tok aku yer kawan-kawan ku sayang :)

btw, ney nak habaq mai uncle aku baru jer mendirikan rumah tangga ngan pasangan pilihan die pada 27/5/2013 baru-baru ney , tahniah buat my uncle and my aunty 

sekitar majlis perkahwinan :

 ney laaa pengantin nyee. same padan kan ??

hantaran jangan lupe. hehe

sempat lagi aku berpossing. with my aunty :)

sampai sini jelah nak citer-citer.
next time ade mase aku update lagi.

btw, aku dah nak balik Dungun. Welcome to campus life miera ! 

*mood : tengok orang kawin rase macam nak kawin jugak. lalala

SEKIAN


Terima Kasih kerana sudi membaca entri ini. Jangan lupa komen.

Copyright© All Rights Reserved Belog Cik Mira